Lambretta V 125 Special

Lambretta
Číslo 1 na svete-Pred viac ako 70 rokmi bohaté talianske dedičstvo zrodilo dve konkurenčné značky skútrov, ktoré si čoskoro podmania svet svojim klasickým dizajnom, kvalitou a schopnosťou pritiahnuť mladých ľudí, aby si užili pohodlie priateľstva, umenia a hudby.
Drahšia Lambretta stelesňovala silný individualizmus a špičkovú kvalitu. Milánska Lambretta bola už v 60. rokoch vyjadrením nezávislosti, individualizmu a extravagantného štýlu, zatiaľ čo jej sestra z Ríma bola ženskejšia a elegantnejšia. Tí dvaja si neustále konkurovali.
V súčasnosti tisíce Lambrettisti po celom svete a špičkové celebrity stále nemôžu držať ruky preč od ikony štýlu. Milovníci umenia obdivujú drzú a pohľadnú Lambretu. Niet divu, že aj dnes, 70 rokov po zrode Lambretta, sú modely stále neodolateľné.

Príbeh Vášne, tradície a nezastaviteľnej túžby po inováciach, ktorý sa začal po druhej svetovej vojne a pokračuje dodnes. Ikonická značka skútrov predstavila nové modely v úplne novom modernom-retro dizajne. Mod (pôvodne modernistická, niekedy s veľkým začiatočným písmenom) je subkultúra, ktorá vznikla v Londýne v Anglicku koncom 50. rokov a vrcholila na začiatku až polovici 60. rokov.
Mod je subkultúra, ktorá začala v Londýne a rozšírila sa po celej Veľkej Británii a inde nakoniec ovplyvnila trendy aj v iných krajinách a dnes pokračuje v menšom meradle. Subkultúra zameraná na hudbu a módu má svoje korene v malej skupine štýlových mladých mužov z Londýna na konci 50. rokov, ktorí boli označovaní za modernistov, pretože počúvali moderný jazz. Prvky mod subkultúry zahŕňajú módu (zvyčajne Lambretta) – 60. roky
Dopyt po motorových skútroch upadol s príchodom cenovo dostupných áut, no oživenie prišlo v 60. rokoch, keď skúter očaril mladých ľudí v Londýne s láskou k talianskej móde. Známi ako Mods, prijali Lambrettu ako ikonu svojho spôsobu života. Jedna z najväčších kapiel tejto éry, The Who, mala obrovský vplyv na kultúru Mods. Ich album Quadrophenia sa stal koncom 70-tych rokov aj názvom tribute Mods filmu, v ktorom sa výrazne objavila Lambretta.
Dokonca aj dnes je názov Lambretta synonymom pôvodného Modmobilu – skútra – a výrazného talianskeho štýlu tej doby.

Príbeh Vášne, tradície a nezastaviteľnej túžby po inováciach, ktorý sa začal po druhej svetovej vojne a pokračuje dodnes. Ikonická značka skútrov predstavila nové modely v úplne novom modernom-retro dizajne. Kompletné LED osvetlenie, úložný priestor pod sedadlom, uzamykateľný úložný priestor vpredu, rovná podlaha, nezameniteľné farby ale najmä spoľahlivý výkonný motor s objemom 125 cc je tou správnou voľbou pre všetkých fanúšikov skútrovej histórie. Prechod na Euro5 priniesol zmenu z 2-ventilového na 4-ventilový motor s výkonom zvýšeným na 8,4 kW.

Celoplechová konštrukcia rámu ho odlišuje od konkurencie.
Lambretta predstavila vo svojích nových modeloch dvojvrstvový bočný panel. Základom je dômyselný 1,2 mm oceľový stredný nosník, ktorý sa tiahne do strán v architektúre profilu lietadla. Táto konštrukcia nielenže umožňuje majiteľom Lambretta ľahký prístup k motoru, ale tiež eliminuje zbytočné zvyšovanie hmotnosti skútra. Bočné strany sú potom pokryté bočnými panelmi, ktoré je možné dodať v rôznych tvaroch a farbách. Štandardný model V Special je „monocolore“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brzdy

Brzdový kotúč s Bosch CBS Systémom

 

 

 

 

 

 

 

 

LED svetlo

LED technológia s DRL svetlami s jedinečným logom Lambretta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zliatinové kolesá

Silné a odolné zliatinové disky vhodné pre všetky cestné podmienky.

 

 

 

 

 

 

 

 

Výfuk

Výfukové potrubie je vystužené tepelnými štítmi. Výfuk spĺňa aj certifikáciu emisnej normy EURO 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lambretta ponúka široký sortiment príslušenstva vrátane nosičov, ochranných líšť, kufra, plexiskiel a tiež značkového Lambretta oblečenia vrátane špičkových karbonových prilieb vo farbe skútra.

V125 Special
Typ motora 4-taktný vzduchom chladený 1-valec
Objem motora 124,7 cm3
Max. výkon 8,4 kW@8500 rpm
Zapaľovanie ECU
Maximálna rýchlosť 99 km/h
Dĺžka 1890 mm
Šírka 695 mm
Výška 1115 mm
Výška sedadla ~ 800 mm
Objem nádrže 6 L ± 0,2 L
Predná brzda Kotúčová: O 226 mm
Zadná brzda Kotúčová: O 220 mm (CBS)
Spotreba paliva* 2,5 l/100km
CO2-Emisie* 56 g/km